20 July 2011

Kerana diriku tidak dapat dipisahkan dari TELENOVELA...

Asslamualaikum semua...

Hari ni je aku dah update dgn 2 entri. Ini namanya terlebih rajin. Ini je lah masanya utk aku menjadi serajin yg boleh sebab nanti dah masuk MICET balik, i dont think i have enough time frequently updating my beloved blog. Okay. Malas nak citer pasal MICET dulu, sekarang start bercerita pasal TELENOVELA. Kalau dalam BM orang panggil DRAMA je. Aku saja je nak mengguna kan bahasa latin. Ambik mood:)) Well, aku tengok telenovela ni ejak dari primary school lagi, to be exact, start dari Standard 4. Yelah, budak2 zaman dulu mana ada PS2,PS3,PSP,Xbox dan jaoh sekali internet. Internet tu memang ada tapi tak reti nak guna. Ayah pun dah forbid daripada bukak internet. So, masa2 petang akan dihabiskan utk tgk telenovela. Aku bukan tgk yg Made in Venezuela je taw. Aku tgk semua : Made in Filipin, Made in Indonesia, Made in Thailand and Made in Malaysia.

Malas nak type panjang2, so apa kata kita mengimbau kenangan zaman dulu kala..cehhh:))


Starting with LA USURPADORA

haaaaaaa!!! citer ni la yg aku first tgk. Aku actually xdapt nak google
apa maksud La Usurpadora tu. Tp yg paling aku ingat hero dia, ROBERTO CARLOS.
memang kalau pergi sekolah je cikgu2 sebokk bercerita pasal roberto carlos ni (nampak sangat exaggerate citer kan). femes mamat ni dulu..



ROSALINDA
this telenovela main kat tv3 in year 2000. time tu aku primary 6.
aku sanggup ponteng kelas taekwondo semata2 nak tengok rosalinda.
dahlah cantik, pandai nyanyi pulak tu. Kalau tak silap, hero dlm
citer ni nama Fernando Jose. Rosalinda jadi fenomena hangat time tu:))
kalau kat MICET, kitorang x provide Rosalinda..
Kitorang ada NORHAZLINDA je :))


YO SOY BETTY
LA FEA

mesti korang semua familiar tgk gadis bergigi besi kat atas ni kan?
sapa tak kenal BETTY ni. Telenovela ni jugak jadi fenomena dulu2 tau.
Sampai ada org berebut2 nak letak nama anak yg bakal lahir tu BETTY or ROSALINDA !!
Amek kauu !! hebat tak hebat penangan telenovela time tu.
Dulu, budak2 punya thinking pasal girls/boys yg pakai braces lain.
Kalau ada girl yg pakai braces confirm akan jd Betty. Malang la nasib girls
yg pakai braces time citer Betty ni tgh meletup.
Tp sekarang, braces tu ibarat pemanis muka kan?



LUZ CLARITA

Luz claritaaaa ! Luz claritaaa!! wahhh !! aku masih ingat lagi tau lagu utk
telenovela ni. Citer ni pasal budak2 je. Adalah jugak kisah cinta sikit2.
Tp, sebagai budak2 yg tgk citer ni, aku suka sangattt !! sekarang, budak yg jd
Luz clarita ni dah besar tawww..nak tengok tak?


ni diaaaa !! good girl gone bad !! gurau jerrrr..




CATALINA Y SEBASTIAN

gua cakap sama luuu, ini cilita pun banyakk best maaa !!
rambut catalina tu yg menjadi pujaan setiap anak dara sunti time tu..
semua berangan2 nak buat rambut macam catalina ni.
bak kata member aku apit, "Hot gilerr okayy"..



SECRETO DE AMOR
Rahsia Cinta!! Bila dah tgk telenovela ni, mmg dah fasih cakap spanish :))
Hero ni nama Carlos Raul, tapi aku lebih suka tgk hero yg sorang nama dia
Lisandro..korang googe la eyhhh..



LA INTRUSA

La intrusa ni maksudnya The Intruder atau dalam BM,
Penceroboh.. yg perempuan kat tgh tu dituduh jd penceroboh
family sorang pakcik kaya padahal dia penjaga amanah dan wasiat family tu.
Lebih kurang macam tu lah jalan cerita ni.



MIS TRES HERMANAS
kalau dalam English, Mis Tres Hermanas tu maksud dia My Three Sisters..
Aku tak berapa ingat la jalan citer ni :((




LA MUJER DE JUDAS
anyway,citer ni main kat astro prima dulu. kalau dalam BM,
nama citer ni "Isteri Seorang Pembelot"..
Ni kisah pasal pembunuhan and dorang nk reveal sapa pembunuh yg pakai baju pengantin
pastu bunuh ramai org yg tak berdosa.
sapa suka tgk citer thriller-romantic, ni lah citer yg sesuai..



PRISIONERA
LinkLinkprisionera ni citer pasal sorang peremuan (Guadalupe) yg dipenjarakan
di atas kesalaha yg dia tak buat. so, free je lah masuk lokap.
lepas je dia keluar dari lokap, dia nak cari balik anak dia.
Yang pegang watak Guadalupe ni nama dia Gabriela Spanic. Hot gilerr okay body dia !!
cube korang KLIK SINI..


NEXT !!!!!

Apart from Venezuela punya telenovela, aku pun pengikut setia F
ilipino
punya telenovela..since dorang dulu dijajah oleh sepanyol (kalau tak silapm lah yeee),

jalan cerita dia lebih kurang jerr. Plus, muka pelakon2 filipina ni not bad jugak..

Ensem dan cantek2 belaka.




PANGAKO SAYO

agak2 korang la kan, pangako sayo tu kalau dalam
BM, apa maksudnya?

ni hasil yg aku google -_-

janji sayo !!!! okay..janji sayo pada awak sayang:))



SANAY WALA NANG WAKAS
Citer ni pun memang jd fenomena dulu.
siap ada dua ending lagi. Sapa dapat undian tertinggi,
its either Christian or Leo yg akan kawen dengan
Arabella Grace Garcia. Wahhh !! kelas kau nyahhh !!


apa maksud Sanay Wala Nang Wakas??


okay fineeee !!
memang takleh harap la google translator ni.
aku rasa dia dah ngantok, tu yg translate benda alahh pelik2 dgn aku.
ok google, sy xkan kacau awk lagi malam ni.silakan berehat yeeee :))



ada banyak lagi tau drama filipin aku tgk.
Antaranya:

IKAW ANG LAHAT SA AKIN

KAY TAGAL KANG HININTAY

GULONG NG PALAD

DYESEBEL

and yg paling latest aku tgk is


MARIMAR


NAK JUGAK UPLOAD GAMBAR MARIMAR -_-





MADE IN THAILAND???

Ada satu je drama thailand yg aku ikut...


FRESHIES HIGH SCHOOL !!

AIYOOO !!!
Sapa yg taknak tgk citer ni dulu..
dahlah hero hensem2 belaka..
memang rugi sapa tak tgk drama ni..

FYI, hero yg kat tengah tu dah RIP tau..
Dia meninggal sebab kemalangan -_-




FUHHHH !!!

byk kan aku citer dalam entri kali ni??
saje je nak share ngan korang2 sumer yg baca blog ni :))

aku tak tgk drama malaysia ke?

aku tengok, tapi aku tgk depends ngan jalan cerita and pelakon :))
Demand u !!!

Bukannya nak condemn drama Melayu, tp
korang pun sama gak kan?
bukannya tgk sangat pun drama Melayu..
Walaupun aku tak fanatik sgt dengan drama Melayu,
tapi aku tetap takde lah sampai boikot drama Meayu
or filem Melayu.

Nur Kasih, Nora Elena, Tahajud Cinta, Annissa, and ada beberapa yg lain
yg aku tak ingat...
sumer tu aku tgk.

Terpulang kat korang nak judge camne kan..-_-

Alaaa...entri ni pun utk suka suki je..

No offense..

No biggie..


nak tdo dahhh..
malas nk online lagi since cik google tadi dah ngantok -_-




Thanks for reading yawww !!

No comments:

Post a Comment